Bedrijfsprofiel

LOGOHassel02

Ons bedrijf is rond 1950 opgericht door Isidoor van Hassel. Hij is begonnen met het kweken van naaldhout en al heel snel kwam daar het bos- en haagplantsoen bij. In 1974 is het bedrijf overgenomen door de broers Frans, Ludo en Guust van Hassel. De bedrijfsvorm werd een B.V. Na 1980 heeft er langzaam maar zeker een teeltwisseling plaatsgevonden. Met name het kweken van beveerde spillen en laanbomen heeft een grote plaats ingenomen in ons assortiment.

 

Boomkwekerij Is. van Hassel B.V. is gelegen in het zuiden van Nederland, in het boomkwekerijcentrum Zundert. De kwekerij bestaat uit vier gewasgroepen, namelijk: sierheesters, coniferen in soorten, beveerde spillen en lichte laanbomen. De producten worden geteeld op een totaaloppervlakte van +/- 70 ha. Het assortiment sierheesters bestaat uit zowel wilde soorten als variëteiten en kunnen met of zonder kluit geleverd worden. Het assortiment coniferen bestaat uit een klein aantal soorten, met als hoofdteelt Pinus. De Pinus teelt heeft een omvang  van +/- 50.000 stuks in de maten 60/80/100/+ met kluit, hiervan zijn vooral P. n. nigra en P. sylvestris in grote aantallen leverbaar. Het assortiment beveerde spillen bestaat voornamelijk uit wilde soorten, ze zijn 2 keer verplant en leverbaar tot en met de maat 6/8. Ook het assortiment lichte laanbomen  bestaat voornamelijk uit wilde soorten, aangevuld met een klein aantal variëteiten, de laanbomen zijn met name leverbaar in de maten 8/10 tot en met 14/16.

 

De onderneming heeft zowel een productie- als handelsfunctie. Hierdoor kunnen we u een totaal assortiment aanbieden. Wanneer een aanvraag naar ons toe faxt of mailt, dan zullen onze verkopers, namelijk Frans van Hassel en Arnoud Hoefmans, u een aantrekkelijk aanbod terugsturen. Natuurlijk bent u altijd van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze kwekerij. Om onzekerheden te voorkomen, raden we u aan om een afspraak te maken.